warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

Драган Мирковић

Драган Мирковић је рођен 8. октобра 1980. године у Приједору где је стекао основно музичко образовање. Школовање је наставио у Музичкој школи “Исидор Бајић” у Новом Саду у класи проф. Милане Барачков-Маленица. У септембру 2002. године дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду (Наставно оделење у Крагујевцу) у класи проф. Радомира Томића, а магистрирао на Музичкој академији у Цетињу 2009. године, у класи проф. Бобана Бјелића.

Као солиста и члан камерних састава, током школовања је освојио бројне награде на домаћим и међународним такмичењима. Најзначајније су прва награда на Републичком такмичењу 1998. године, прва награда на Републичком такмичењу 2000. године, специјална прва награда на Савезном такмичењу 2000. године, награда за најбољу интерпретацију савременог музичког дела у категорији камерни дуо (флаута – хармоника) на Међународном такмичењу хармоникаша у Клингенталу (Немачка, 2000. године), прва награда на Међународним сусретима хармоникаша у Пули у категорији камерне музике (дуо флаута – хармоника, 2005. године).

Био је члан многих камерних састава и оркестра хармоника АКУД “Соња Маринковић” са којима је остварио низ концертних наступа и снимања радио и телевизијских емисија.

Члан је камерног дуа “Unico” (флаута-хармоника), заједно са својом супругом Маријаном Јосиповић-Мирковић.

Усавршавао се на мајсторским курсевима Бориса Ленка, Рајмунда Какоњија, Јержиа Јурека и Елзбет Мозер.

Наступао је као солиста са Суботичком филхармонијом и Новосадским камерним оркестром.

Педагошки рад је започео 2002. године у Mузичкој школи у Приједору. Од 2003. до 2005. године радио је у Музичкој школи у Врбасу, а тренутно је запослен као професор хармонике у Музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду у којој ради од 2005. године. Његови ученици су освајачи бројних награда на такмичењима.

Ангажован је и као хонорарни музичар драме и опере Српског народног позоришта у Новом Саду.

У Музичком центру „Орфеј“ ради као професор хармонике.