warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

Ивана Иковић

Ивана Иковић је рођена о6.1о.1982. године у Бачкој Паланци. Учење клавира је започела у родном граду у Школи за основно музичко образовање „Стеван Христић“, а наставила у Музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду. У истој школи је стекла и средње музичко образовање. Уписавши се на Академију уметности у Новом Саду (музички смер-клавир), започела je сарадњу са проф. Биљаном Горуновић, у чијој класи je и дипломирала 2006.године.

Током студирања посебну пажњу је поклањала камерном музицирању.  Учествовала је на великом броју пригодних концерата свирајући музику за клавир соло, као и за два клавира.

Као ученик средње школе и студент Академије уметности била je члан црквеног хора „Св.Стефан Дечански“ у Новом Саду. Са њима је наступала на светским такмичењима и концертним турнејама у Бечу, Хановеру, Салдзбургу, Паризу, Лондону, Барселони, Падови, Верони, Москви и другим градовима. Добитници су 2.награде на Светском такмичењу хорова у Велсу.

Певање је увек било њена велика љубав, па је на том пољу имала мноштво активности, не само у домену уметничке и црквене, већ и популарне музике.  Као солиста и аниматор талентоване деце активно је учествовала на бројним манифестацијама у културном животу општине Бачка Паланка. Имала је част да буде гост на ЦД-у групе “Гарави Сокак“ и са Банетом Крстићем сними дует по којем  ЦД и носи име – Свако има неког кога више нема.

Захваљујући знању стеченом на академији, успешно је започела педагошки рад 2003. године у Школи за основно музичко образовање „Стеван Христић“ у Бачкој Паланци, где је убрзо постала шеф стручног актива клавирског одсека. На самом почетку њеног педагошког рада занимао ју је рад са децом  најмлађег узраста, па је оформила експерименталну групу са полазницима старости од 3 године.  Трогодишње искуство у раду са њима обогатило је њен начин комуникације, рада и постизања резултата најпрактичнијим и најзанимиљивијим методама. О томе сведоче бројне награде њених ученика на републичким и међународним такмичењима (19 првих, 9 других и 5 трећих награда). Позвани од стране ЕПТА-е (European Piano Teachers Association) учествовали су на концерту за најуспешније ђаке у Синагоги 2009. О њеном педагошком успеху сведоче њени ђаци, међу којима је много оних који су наставили школовање у средњој музичкој школи. Њихова љубав према музици и жеља за учењем остају за њу највећа инспирација.

Данас учествује у животу Музичког центра „Орфеј“, осмишљавајући интересантне аранжмане и анимирајући певаче да упознају и користе разноврсну певачку технику. Руководилац је радионице за клавир, а са колегиницом Маријаном Јосиповић-Мирковић води дечији хор „Орфеј“ и предаје у музичким радионицама у оквиру Центра (Орфеј 1 и Орфеј 2).