Fotografije sa pete zimske škole flaute „FLART“

Kada na ovakav način, nama koji muziku „dišemo“, počne Nova 2022. godina, onda sreći i zadovoljstvu kraja nema i sve što vreme više prolazi postaje nam draže i značajnije ono što se desilo. Proslavili smo mali jubilej – 5. FLART školu flaute sa predivnom decom, na istom mestu. Družli se, radovali, svirali po ceo dan (i poneku noć :-)), igrali se, jedni od drugih mnogo učili i uživali u svakom zajedničkom trenutku. A živote svakog od nas upravo i čine trenuci, koje treba živeti u pravom smislu te reči. Po mišljenju svih nas definitivno su najlepši uz muziku i flautu, u srcu i na usnama… ❤🎶

Fotografije sa zimske škole flaute ”FLART” 2021.

„A kada se utisci slegnu i prođe vreme, sve bude draže. U senci ostane umor i nespavanje, a poput sunca greje sreća, ispunjenje i zadovoljstvo. Zbog toga i postoje FLART škole flaute, prvenstveno da se ljubav prema muzici i nama najlepšem instrumentu deli, mnogo toga nauči i u tome iskreno uživa. Na moje veliko zadovoljstvo smo se po treći put okupili sredinom januara da sve to i potvrdimo. Ekipu (divne ljude iz Ekološkog centra Radulovački, porodicu Ljubičić, dragog Filipa) nisam menjala, niti ću, jer su svi oni, pored drage dece, podjednako zaslužni za osmehe na našim licima i divan osećaj kada se sve završi.

Dok prizivam i željno iščekujem da nam se vrati “stara normalnost”, unapred se radujem novoj, letnjoj školici sredinom avgusta, kada ćemo se ponovo okupiti, u nadam se drugačijim uslovima, kojih smo svi mi već dugo “gladni”. ❤️🎶“

Marijana Josipović Mirković

Zimska škola flaute FLART

Pozivamo Vas na još jedno, ovog puta zimsko flautističko druženje u Sremskim Karlovcima i divnom prostoru Ekološkog centra Radulovački! Nadamo se da će prilike dozvoliti da u Novu 2021. godinu uplovimo na najlepši mogući način, uz muziku, radno, ali protkano radošću, zadovoljstvom, uživanjem, zajedničkim muziciranjem i druženjem.

Više detalja možete pročitati na LINKU.

Prijave su otvorene na LINKU do 10. decembra.

DOBRO NAM DOŠLI! 🙂

Fotografije sa letnje škole flaute ”Flart”

”Ništa na svetu ne može tako da usreći, oraspoloži, podigne, vrati veru u dobro kao deca.❤️

Meni su oduvek bila najveća inspiracija u svemu što radim, a kada se to spoji sa neizmernom ljubavlju prema životnom pozivu, onda zadovoljstvu i ispunjenju nema granica. Beskrajno hvala ovoj divnoj deci sa kojima smo proveli prelepih pet dana u okviru FLART- ove letnje škole flaute u Sremskim Karlovcima. Još jednom smo se uverili da je upravo ovo malo mesto savršeno za našu priču. Predivan prostor Ekološkog centra Radulovački pet dana je bio ispunjen zvucima flaute, dečijim smehom i igrom. I bilo nam je malo tih pet dana. Malo da u njih stane ono što je životno najvažnije: prijateljstvo, radost, osmeh, druženje, zdravlje, priroda, muzika… ono što nam je proteklih par meseci najviše nedostajalo. Do narednog druženja na sve lepo što smo poneli punih srca iz Karlovaca sećaće nas ove divne fotografije. Iza svake od njih se kriju priče, naše, posebne, iskrene, tople. Iz nekih smo mnogo naučili zahvaljujući dragoj Nataliji Jović, koja nas je podsetila koliko je važno da čuvamo i pazimo svoje telo, jer samo ukoliko smo zdravi i osećamo se dobro to što radimo ima smisla. Upoznali smo se sa svim vrstama flauta, istinski uživali u njihovom zvuku svirajući uz sjajnu pratnju svima nam dragog Filipa Milisavljevića. Uživali smo u delima filmske i umetničke muzike, solo i u okviru kamernih sastava, ali i u sjajnim, s ljubavlju pripremljenim jelima porodice Ljubičić. Još da su dani mogli da traju 36 sati, pa da smo mogli malo više i da spavamo, gde bi nam kraj bio. 🙂“

Marijana Josipović Mirković

Prijem novih članova, septembar 2020.

Još jedna raspevana muzičko – školska godina počinje! ❤️🎶❤️
Muzički centar „Orfej“na Novom naselju poziva svu decu uzrasta od 3 do 15 godina da postanu njegovi članovi. 🙂

Muzičko -edukativni programi:

“BEBA“ ORFEJ – za decu od 3 godine
ORFEJ 1 – za decu od 4 i 5 godina
ORFEJ 2 – za decu od 6 godina
MUZIKOLjUPCI I ENGLESKI JEZIK – za decu od 3 do 5 godina
ORFEJ INSTRUMENT – za decu od 7 i više godina
(flauta, klavir, harmonika i gitara)
ORFEJ HOR – za decu od 7 do 15 godina

Predavači su profesori muzičkih škola sa višegodišnjim pedagoškim i izvođačkim iskustvom, kao i velikim brojem ličnih i učeničkih nagrada i priznanja.
„Orfej“ ima veliko srce i prima sve one koji žele sa nama da dele ljubav i iskrenost u čarobnom svetu muzike.
SVE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI NA BROJ TELEFONA : 064/2419509

https://www.youtube.com/channel/UCIBGvbKvMH58UJ_kyQgDLEQ

Flart 2020 – letnja škola flaute

Taman su nam se slegli predivni utisci sa zimske škole. Uživali smo u Sremskim Karlovcima u zimskom ruhu, grejala nas je muzika i krunisali smo druženje sjajnim koncertom. Sada je vreme da najavimo LETNjU ŠKOLU FLAUTE FLART!

Flajer se nalazi na linku —> https://tinyurl.com/letnjaskolaflart

Prijave su u toku, upitnikflart i to do 10. juna.
Čeka vas mnogo iznenađnja, radionica, aktivnosti… i sve to u predivnom ambijentu Ekološkog Centra Radulovački!
Dobrodošli na letnju školu flaute Flart!

FLART 2020.

Muzički centar „Orfej“ Vas poziva na ZIMSKU ŠKOLU FLAUTE, koja se održava u okviru niza kutlurno – edukativnih manifestacija za flautiste pod nazivom „FLART“.

Šta je FLART?

Iza ovog neobičnog naziva krije se ljubav i iskrena želja da se kroz različite vidove flautskog muzičkog stvaralaštva utiče na razvoj flautske umetnosti u Srbiji. Zimska i letnja škola flaute, zanimljiva i korisna predavanja za učenike i nastavnike, okupljanja nastavnika u cilju razmene iskustava i ideja, organizacija javnih nastupa, koncerata, festivala, stručnih skupova i seminara za flautiste, saradnja sa kolegama iz zemlje i regiona, predstavljaju samo neke od aktivnosti kojima će se FLART baviti.

Zimska škola flaute će se održati u periodu od 30. januara do 2. februara 2020. godine u Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima, a predavači su mr Marijana Josipović – Mirković i mr Jelena Krmpotić – Borbelj, profesorice flaute u OMŠ „Josip Slavenski“ u Novom Sadu.

U okviru zimske škole flaute, održaće se i seminar za nastavnike pod nazivom „Dobra postura u službi kulture tela“. Seminar je akreditovan od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) (pod kataloškim je brojem 244). Autori i realizatori seminara su Ljiljana Katunac, strukovni fizioterapeut, (Centar za korekciju deformiteta kičme „Fiziobalans“) i Natalija Jović, sertifikovani nastavnik Aleksander tehnike i diplomirani flautista (MŠ „Marko Tajčević“, Udruženje BMRA).

Detaljne informacije u vezi sa zimskom školom flaute, načinom njene realizacije, predavačima i seminarom za nastavnike, možete pogledati ovde, ili pozvati jedan od brojeva telefona 064/2419509 i 064/1564452.

PRIJAVA ZA ZIMSKU ŠKOLU FLAUTE

PRIJAVA ZA SEMINAR

Svi učesnici će nakon evidentirane prijave biti kontaktirani lično.